Mijn curriculum vitae

Hieronder is mijn curriculum vitae, met mijn ervaring als secretaris en projectleider, in de uitgebreide versie te lezen. Een Engelstalige versie is beschikbaar in mijn Linkedin-profiel.

Profiel

Ik heb een sterk analytisch vermogen, ben oplossingsgericht en denk graag strategisch vanuit meerdere invalshoeken. Vanuit mijn ervaring heb ik een breed inzicht in (inter)nationale ontwikkelingen, zowel op het gebied van technologie als van de leefomgeving. De rode draad in mijn loopbaan is het verbinden van mensen met verschillende achtergronden en belangen aan een gezamenlijk doel, in het bijzonder binnen publiek-private innovatieprogramma’s.

Werkervaring

Zelfstandig adviseur en projectleider

jan 2020 – heden

Meest recent:

  • Projectleider HTSM-Agrifood en React-EU innovatieprojecten bij de provincie Noord-Brabant
  • Secretaris van de deskundigengroep voor de ‘Verkenning Herallocatiefonds’ in opdracht van het Nationaal Groenfonds voor het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, het Interprovinciaal Overleg, de Unie van Waterschappen, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Rabobank

Technisch projectmanager, UGent

sept 2022 – heden

Projectmanager van Flanders Make en FWO onderzoeksprojecten in het kader van industrie 4.0 op het gebied van digital twins, kunstmatige intelligentie (AI) en procescontrole.

Plv. secretaris (nov 2013) en senior projectleider bij de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli), Den Haag

mrt 2010 – sept 2017*      (*ontslag genomen voor tweejarige wereldreis door 20 landen)

  • Als plaatsvervangend secretaris lid van managementteam van raadssecretariaat van 28 fte, inclusief tijdelijke inhuur. Medeverantwoordelijk voor inhoudelijke kwaliteitsbewaking, coaching projectleiders, afstemming tussen adviezen, strategie voor ontwikkeling organisatie en raad, als ook voor het werkprogramma.

  • Als projectleider verantwoordelijk voor: leidinggeven aan projectteam, inhoud advies, sturing van het adviseringsproces en het gehele projectmanagement, inclusief communicatie en afstemming met alle betrokken partijen (raad, raadscommissie, ministeries, experts, belanghebbenden in de sectoren).

  • Gewerkt aan grote diversiteit van adviesonderwerpen, waarvoor ik mij telkens snel heb ingewerkt: Opkomst onconventioneel gas, Versnelling energietransitie, Logistiek 2040, Wonen en Zorg, Verkenning Technologische Innovaties, Mainports, alsook aan de organisatie van internationale conferenties.

De Rli is het strategische adviescollege voor regering en parlement op het brede domein van de fysieke leefomgeving. De raad adviseert op strategisch niveau met een integrale benadering over duurzame ontwikkeling op het gebied van onder andere klimaat, landbouw, natuur, voedsel, verkeer en vervoer, energie-infrastructuur en ruimtelijk-economische ontwikkeling. Raadsleden zijn bijvoorbeeld voormalige ministers of directeuren-generaal, directeuren of commissarissen uit het bedrijfsleven en hoogleraren.

Senior adviseur bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Directie Innovatie, Team High Tech Systemen en Materialen, Den Haag

jan 2006 – feb 2010

Senior adviseur High Tech Systemen en Materialen

  • Coördinator werkgroep Synergie (13 personen uit 5 teams): van het maken van inzichtelijke overzichten van programma’s binnen diverse thema’s tot de ontwikkeling van visie en strategie binnen en tussen de topsectoren, en de relatie met belangrijke maatschappelijke vraagstukken.

  • Medebeoordeling onderzoeks-voorstellen voor subsidierondes Fonds Economische Structuurversterking.

  • Proces begeleid vanuit de overheid voor totstandkoming van groot onderzoeksvoorstel (251 miljoen euro) in het HTSM domein (NanoNextNL), inclusief afstemming met 7 ministeries.

  • Implementatie van subsidieprogramma ‘University-Industry Interaction’ voor het innovatieprogramma Point-One.

  • Accountmanager voor het internationale, open-innovatie onderzoeksinstituut Holst Centre in Eindhoven.

  • Vertegenwoordiger Nederland in Europees KP7 Programmacomité NMP (Nano, Materialen en Productieprocessen) en in Europese ‘High Level Group on Nano’.

Programmacoördinator Photonic Devices

  • Opbouw nieuw innovatieprogramma ‘Photonic Devices’ (12 miljoen euro subsidie) samen met programma-commissie (10 leden: vertegenwoordigers van grote bedrijven, MKB en kennisinstituten). Verantwoordelijk voor uitvoering van nulmeting en subsidie-programma’s (thema’s Geavanceerde lichtbronnen en Medische applicaties), stimulering van opbouw Nederlands fotonicanetwerk en voor de internationale profilering van de sector.

  • Projectleider realisatie eerste Nederlandse Fotonica Evenement (400 deelnemers uit onderzoek en bedrijfsleven) in samenwerking met twee partijen.

  • Valorisatie onderzoeksprojecten in samenwerking met STW en Octrooicentrum Nederland.

  • Vertegenwoordiger Nederland in Europese Mirror group Photonics21.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is een agentschap van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) op het gebied van innovatie en duurzaamheid. In de directie Innovatie werkten we samen met het bedrijfsleven en kennis-instituten aan innovatie-programma’s om de concurrentie-positie van het bedrijfsleven te versterken.

Internationaal projectmanager en onderzoeker aan École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL), Zwitserland

mrt 2004 – dec 2005

  • Projectmanagement van een van de drie deelprojecten (omvang 10 miljoen euro met 10 bedrijven en kennisinstellingen uit 7 landen) binnen Europees KP6 onderzoeksprogramma ‘Emerging Nanopatterning Methods’ (omvang 31 miljoen euro met 35 partners uit 14 landen).

  • Kennisdeling binnen deelproject, tussen deelprojecten, met Europese vertegenwoordiging en andere geïnteresseerden via diverse soorten publicaties en bijeenkomsten.

  • Benchmarking van stencil lithografie: opzet van internationaal netwerk van partners voor applicatie van stencil lithografie in diverse sleuteltechnologieën.

  • Begeleiden van promovendi en studenten in de onderzoeksgroep voor micro- en nanosystemen van EPFL.

Onderzoeker aan Universiteit Twente (UT), Technische Natuurwetenschappen, Enschede

jan 1998 – feb 2004

Postdoc, Leerstoel Anorganische Materiaalkunde

Promovendus, Leerstoel Lage Temperaturen

Materiaalkundig onderzoek naar nieuwe passiverende coatings voor silicium zonnecellen met behulp van gepulste laser depositie, in samenwerking met het toenmalige Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN). Inclusief onderzoeksperiode aan Oak Ridge National Laboratory, Tennessee, Verenigde Staten.

Opleiding

Management Development programma EZK

Programma van 1,5 jaar voor ‘high potentials’ schaal 12-13 bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Den Haag (okt 2010)

Promotie Technische Natuurkunde UT

Proefschrift ‘Pulsed Laser Deposition of Oxides on Silicon: Exploring their Passivating Qualities’ (nov 2002)

Managementopleiding TSM Business School, Enschede

1-jarige parttime opleiding ‘Management voor Jonge Ingenieurs’ aan Universiteit Twente (feb 2002)

Technische Natuurkunde UT

Afstudeeropdracht bij KIWA (voorheen Gastec N.V.) in Apeldoorn, voor de Leerstoel Warmte – & Stromingsleer (aug 1997). Stageopdracht bij Hydrodynamisch Laboratorium Indonesië te Surabaya.

Kronemolenstraat 21
8210 Veldegem (België)
+32 477 09 14 28
BTW: BE 0733 904 374

Copyright © Lianne Doeswijk          Privacybeleid